Amb l’inici de la primavera, comencem els mostrejos, a camp, per al seguiment de la biodiversitat. En aquest cas, s’han efectuat els seguiments de:
- Coleòpters saproxílics: mitjançant trampes d’intercepció del vol, per conèixer-ne els pics d’emergència i les seves espècies
- Comunitat d’ocells: mitjançant estacions d’escolta, per a la majoria d’espècies.
Capítols a part, per:
- Gall fer, que s’han efectuat batudes i localització de jocs
- Mussol pirinenc, que s’han col·locat caixes niu i revisió de la seva ocupació, a l’espera d’un seguiment més específic que es portarà a terme el proper 2025.
- Comunitat de quiròpters: mitjançant la col·locació de caixes niu i revisió de la seva ocupació.
- Formigues: amb una petita captura (2-3 individus) per formiguer, per tal de determinar-ne la seva relació “parental” entre formiguers.
- Flora vascular: inventariant tota la vegetació present en parcel·les de 100m2.
- Fusta morta: mesurant totes les peces de fusta morta, tant en peu com a terra, presents dins les parcel·les de mostreig.
- Biodiversitat edàfica: mostrejant sòls i, mitjançant el metabarcoding, coneixent-ne les seves comunitats més rellevants.
- Índex de Biodiversitat Potencial: sistema que permet avaluar la biodiversitat “ordinària”, facilitant la conservació i millora de la biodiversitat dels ecosistemes forestals gestionats.
També s’han engegat els inventaris dasomètrics, elements clau per un bon coneixement del rodal i pel disseny més adequat de les tallades de millora que s’efectuaran en els rodals de gestió forestal propera a la natura.